Det är ett av mina favoritprogram, jag älskar att kolla på olika bakningsprogram och även matlagningsprogram. Idag har jag har bakat en Chokladcheesekake, som självklart är gjord på ett av Leilas recept.
Har precise fikat en bit nu, och den smakade ljuvligt gott! Här har ni även receptet :)
Kexbotten
400 g digestivekex
200 g smör
Fyllning
600 g philadephiaost
2.5 dl kesella, 10 %
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl strösocker
4 st ägg, ekologiska
1 dl vispgrädde
Chocolate swirl
150 g mörk choklad, av bra kvalitet, 60 %
3 msk espresso
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
3. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna.
6. Sänk ugnstemperaturen till 140 grader.
7. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
8. Blanda i strösocker och vaniljsocker.
9. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
10. Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner kaffet.
11. Dela upp smeten i 2 skålar och blanda ner den varna chokladen i den ena smeten.
12. Varva smeterna om varandra över kexbotten.
13. Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten.
14. Grädda kakan i cirka 1 ½ timme tills den stannat helt.
15. Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar